KRANVAJ – prijazno električno vozilo, ki bo od 24. 4. 2017 brezplačno vozilo v mestnem jedru Kranja

Električno vozilo je namenjeno prevozu ljudi in njihove prtljage. V pomoč je predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam, turistom in prebivalcem strogega mestnega jedra, ki svoje jeklene konjičke parkirajo pred vhodom v mestno jedro. V vozilo je možno naložiti invalidski in otroški voziček. Pod posebnimi pogoji se lahko prevaža tudi domače živali. Psi morajo biti na vrvici, imeti morajo nagobčnik in potrdilo o veterinarskem cepljenju. Manjše živali morajo biti v primernih sredstvih za prevoz.

KRANVAJ vozi krožno po ustaljeni trasi med parkiriščem Huje in Mestno knjižnico Kranj.

Vozilo lahko z dvigom roke ustavite kar med njegovo vožnjo, lahko ga počakate na označenih postajah ali pa ga naročite po telefonu. Ker je KRANVAJ prijazno vozilo vas po najkrajši poti popelje do želenega cilja, ki pa mora biti znotraj strogega mestnega jedra. Prijazni voznik pa vam bo pri vstopu, izstopu ali prenosu prtljage, po potrebi, priskočil na pomoč.

Električno vozilo lahko pelje do pet potnikov hkrati in vozi skozi vse dni v letu. V zimskem času je tudi ogrevano. Giblje se s hitrostjo okoli 25 km/h.

Potnik prejme za prevoz na klic evidenčno vozovnico, ki daje potniku pravico do zavarovanja in služi za namen štetja opravljenih prevozov na klic.

KRANVAJ je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okoljuprijaznejših oblik prevoza v mestu. Omogoča ga Mestna občina Kranj,izvaja pa podjetje Alpetour d.o.o.

URNIK VOŽENJ KRANVAJA:
Vsak dan med 8.00-19.30

NAROČILO IN REZERVACIJA VOŽENJ:
+386 (0)31 383 700

Več informacij najdete tukaj.