VELIKA BALKANSKA TURA

Cena odhoda

Gorenjska

897,00 EUR

pri udeležbi najmanj 40 oseb

997,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb

Ljubljana

897,00 EUR

pri udeležbi najmanj 40 oseb

997,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb

Štajerska

927,00 EUR

pri udeležbi najmanj 40 oseb

1.027,00 EUR

pri udeležbi najmanj 30 oseb

Podrobnosti

Možni popusti:
 • OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5,00 %
Možna doplačila:
 • ENOPOSTELJNA SOBA 190,00 EUR
 • VSTOPNINA DVOR KRALJA NIKOLE 5,00 EUR
 • IZLET VARNA Z DEGUSTACIJO VINA 25,00 EUR

HRVAŠKA – SRBIJA – ROMUNIJA – BOLGARIJA – SEVERNA MAKEDONIJA – ALBANIJA – ČRNA GORA – BOSNA IN HERCEGOVINA

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Zagreba in naprej po bivši cesti »bratstva in enotnosti« do Beograda. Po prihodu v mesto sledi avtobusni ogled, kjer bomo videli Novi Beograd s Sava centrom, znamenito beograjsko Areno, občudovali bomo tudi nekoč mogočno stavbo Federacije bivše Jugoslavije, videli Park prijateljstva ter še mnogo drugih stvari … Po ogledu se bomo odpeljali do elitnega predela mesta, imenovanega Dedinje. Sledi postanek za ogled Hiše cvetja z grobom Josipa Broza Tita, nato pa se bomo mimo hiše TV Pink in Marakane odpeljali v stari Beograd. Sprehodili se bomo do Kalemegdana, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na sotočje Save in Donave. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Po zajtrku bomo zapustili Beograd in se v smeri Požarevca odpeljali proti Đerdapu, kjer bomo prečkali mejo z Rumunijo. Država, ki je pod komunističnim režimom veliko pretrpela, v zadnjih letih postaja vedno bolj priljubljena turistična destinacija, ki navdušuje s svojo privlačno pokrajino, bogato kulturno dediščino ter številnimi gradovi in srednjeveškimi mesteci. Vožnja v smeri Craiove (vmesni postanek za kosilo) in naprej do kraja Brasov. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku bomo začeli s spoznavanjem Transilvanije, ki je ena od osmih regij v Romuniji. Obvladujejo jo Karpati s svojimi širnimi, temačnimi in zelenimi gozdovi. Njeno ime pomeni sedem gričev, znana pa je po svojih gradovih in pestri zgodovini. Najprej se bomo odpeljali v mesto Sighisoara, za katerega pravijo, da je eno najbolj romantičnih mest v Romuniji. Nahaja se v južnem delu okrožja Mures, v posebej lepi pokrajini planote Târnavelor, ob sotočju rek Saes in Tarnava Mare. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro ter občudovali številne lepe stavbe iz različnih obdobij, videli pa bomo tudi skrivnostno rojstno hišo Vlada Tepeša, znanega Transilvanskega grofa Dracule. Po ogledu sledi vožnja v mesto Bran, ki se ponaša s čudovitim gradom, v katerem je del svojega življenja preživel legendarni grof Dracula. Sprehodili se bomo skozi številne grajske sobane in izvedeli, kako je nastala zgodba o tem najslavnejšem vampirju. Po ogledu vožnja do Brasova.  Mesto, katerega imenujejo tudi »vrata Transilvanije«, se ponaša s svojimi čudovitimi gotskimi, baročnimi in renesančnimi zgradbami. Ogledali si bomo znamenito črno cerkev Matere božje, ki je največja gotska cerkev v državi. Sledi nekaj prostega časa, nato pa povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali proti romunski prestolnici Bukarešti, ki ji pravijo tudi »vzhodni Pariz«. Sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti in postanek pri zgradbi romunskega parlamenta, v kateri se nahajata oba domova parlamenta Romunije. Zgradba drži tudi več svetovnih rekordov: največja civilna administrativna zgradba (360.000 m² površine), najdražja administrativna zgradba ter najtežja zgradba. Palača je bila načrtovana in skoraj popolnoma dokončana v času komunistične Romunije kot sedež politične in administrativne moči. Diktator Nicolae Ceausescu jo je poimenoval kot Hiša republike, a jo veliko Romunov imenuje Ljudska hiša. Sledi vožnja proti obali Črnega morja do Constante in naprej proti meji z Bolgarijo. Vožnja do Zlate obale. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti na Zlati obali, ki slovi po krasnem pesku zlate barve in široki ter dolgi plaži. Zahvaljujoč svoji naravni lepoti, čudovitemu podnebju, izjemnemu naravnemu parku, finemu pesku zlate barve ter zdravilnim termalnim vrelcem, je že od nekdaj znana kot biser bolgarskega Črnega morja. V popoldanskem času možnost fakultativnega izleta v Varno z ogledom vinske kleti in pokušino bolgarskih vin. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Po zajtrku vožnja v smeri Burgasa, drugega največjega mesta na bolgarski obali Črnega morja in naprej do Sončne obale, ki je prav tako kot Zlata obala eno najbolj priljubljenih obmorskih letovišč v državi. Ustavili se bomo na bližjem otoku, ki je povezan s celino. Tam stoji stara vaška četrt, imenovana Nesebar. Od leta 1989 je zaščitena pod okriljem mednarodne organizacije UNESCO ter pravi živi muzej na prostem. S svojo lepoto in ozkimi uličicami privablja številne umetnike, vsakodnevne obiskovalce in predvsem turiste, ki si pridejo pogledat zanimivo arhitekturo tradicionalne Bolgarije. Po postanku sledi vožnja v smeri Plovdiva, gospodarskega središča pokrajine Trakije do Sofije. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled Sofije, enega najstarejših mest na svetu. Ostanki v mestu pričajo o naselitvi že v prazgodovini, najlepši in najbogatejši ostanki pa so iz obdobja Tračanov. Ogledali si bomo katedralo Aleksandra Nevskega, ki je največji sakralni objekt na Balkanu, cerkev Sv. Sofije, po kateri je mesto dobilo ime, spomenik Vasilija Levskega… Po ogledu vožnja v smeri Kyustendila proti meji s Severno Makedonijo. Prihod v Skopje v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku sledi nekaj prostega časa v Skopju, nato pa vožnja po zahodnem delu Makedonije proti Ohridu, ki je najlepše makedonsko mesto in je vpisano na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ohrid je bil središče slovanske pismenosti, kamor so konec 9. stol. prišli učenci Cirila in Metoda, med njimi tudi Sv. Kliment in Sv. Naum. Sledi ogled mesta in najbolj zanimivih kulturno-zgodovinskih spomenikov, med katere prav gotovo spadajo cerkev Sv. Klimenta na Plaošniku, Samuelova trdnjava, staroslovanska univerza in tudi cerkev Sv. Sofije, ki je ena najpomembnejših sakralnih objektov v Makedoniji. Po ogledu vožnja do hotela in namestitev. Zvečer odhod na makedonsko večerjo s folklornim programom. Vrnitev v hotel in nočitev.

9. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali proti Strugi in naprej do meje z Albanijo. T.i. »dežela orlov« je dežela neokrnjene narave in mediteranskega podnebja, ki zadnja leta privablja vse več turistov. Edinstvena posebnost Albanije so tudi polkrožni betonski bunkerji, ki so kot »gobe po dežju« raztreseni po celi državi. Od makedonske meje nas bo pot vodila v smeri proti Elbasanu in naprej do Tirane. Sledi postanek za ogled mesta, nato pa vožnja do obmorskega mesta Drač, drugega največjega mesta in glavnega pristanišča Albanije. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Kruje, nekdanje Albanske prestolnice iz 15. stol. Mesto je danes najbolj poznano po tem, da je to rojstni kraj znamenitega albanskega narodnega heroja Skenderbega. Ogledali si bomo trdnjavo in Skenderbegov muzej ter se sprehodili po slikovitem starem turškem bazarju, kjer lahko dobimo vse polno izdelkov domače obrti. Nadaljevanje poti do kraja Lezhe, kjer je pokopan Skenderbeg, nato pa vožnja do albansko-črnogorske meje. Po opravljenih obmejnih formalnostih vožnja do Budve. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

11. dan: Po zajtrku prosto za samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev v hotelu.

12. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na t.i. »mini Montenegro turo« . Najprej se bomo odpeljali do nekdanje črnogorske prestolnice Cetinje, kjer si boste (po želji in proti doplačilu)  lahko ogledali dvor kralja Nikole. Kralj Nikola je bil zadnji kralj iz slavne rodbine Petrovič-Njegoš. Njegov dvor je danes eden najlepših muzejev Črne gore, ki priča o izjemno bogati kulturno-zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Po ogledu bomo pot nadaljevali po gorski panoramski cesti na znameniti Lovčen, kjer na 1.160 m stoji veličasten mavzolej Petra II Petroviča Njegoša. Do vrha hriba, kjer stoji mavzolej, se bomo podali po stopnicah. Odprl se nam bo čudovit pogled na bližnjo in daljno okolico. Od tam naprej se bomo odpeljali še v rojstni kraj znamenitega Njeguša, v vasico Njeguši, kjer nam bodo postregli z malico – znamenitim njeguškim pršutom in sirom. Po malici sledi vožnja nazaj v dolino, do zaliva Boke Kotorske in od tam dalje do hotela. Večerja in nočitev v hotelu.

13. dan: Po zajtrku vožnja mimo Dubrovnika proti Bosni in Hercegovini. Prvi postanek bo v Mostarju, ki je že od nekdaj kulturni in gospodarski center Hercegovine. Skupaj se bomo sprehodili do starega dela mesta, ki je z minareti številnih džamij, trgovinami, obrtnimi delavnicami, kavarnami in z zelo zanimivo arhitekturo, eno najlepših mest Balkana.  Kamniti most, ki je že od nekdaj simbol mesta, je vpisan na seznam svetovne kulturne dediščine. Prosto za sprehod po čaršiji in za kosilo. Nadaljevanje vožnje skozi sotesko reke Neretve v smeri Jablanice in Konjica do Sarajeva. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

14. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled mestnih znamenitosti. Videli bomo poslovni kompleks časopisne hiše Avaz, Bosmal city center, Avaz Twist tower, ki je s svojimi 176 m višine ena najvišjih zgradb na Balkanu, zapeljali se bomo tudi do znamenitega stadiona Koševo in dvorane Zetra, nato pa se bomo podali proti Baščaršiji. Sledi prosti čas za sprehod po ozkih uličicah, samostojne oglede in nakupe, lahko pa si boste privoščili tudi mnoge sarajevske specialitete in uživali ob pravi turški kavi. V popoldanskem času vožnja v smeri Zenice in Slavonskega Broda proti Hrvaški in naprej proti Sloveniji. Prihod domov v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • obvezno srbsko turistično vstopno takso,
 • eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Beogradu,
 • dva polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v okolici Brasova,
 • dva polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Zlatih peskih,
 • en polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Sofiji,
 • en polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Skopju,
 • eno nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Ohridu,
 • en polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Draču,
 • tri polpenzione v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Budvi,
 • en polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Sarajevu,
 • turistične takse,
 • eno večerjo s folklornim programom na Ohridu,
 • vstopnino v Hišo cvetja,
 • vstopnino v grad Bran,
 • vstopnino v arheološki park Plaošnik,
 • degustacijo pršuta in sira v Njeguših,
 • vstopnino v NP Lovčen,
 • vstopnino v mavzolej Lovčen,
 • obvezno vstopno takso v Cetinjah,
 • zunanje oglede po programu,
 • lokalne vodnike v Beogradu, Bukarešti, Ohridu, Črni gori,
 • turistično vodenje z licenco GZS,
 • organizacijo in ddv.

Opomba k ceni

Arriva Alpetour d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 20 dni pred začetkom potovanja / izleta
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
 • Na poti potrebujete veljaven osebni dokument. Osebna izkaznica je dovolj.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Denarna valuta na Hrvaškem je hrvaška kuna (HRK), v Srbiji srbski dinar (SRD), v Romuniji romunski lev (RON), v Bolgariji bolgarski lev (BGN), v Makedoniji makedonski denar (MKD), v Albaniji albanski lek (ALL), v Črni gori evro (€), v BIH bosanska marka (BAM).
 • Priporočamo prijavo do 19. 02. 2020. Zadnji rok za prijavo do 19. 03. 2020.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express,
 • spletni nakup.
Odhod: 19.04.2020
Vstopna postaja Trajanje Cena
01:25 - PTUJ - AP14 dni Oddaj povpraševanje  927,00 EUR
01:55 - MARIBOR - ZUNANJI PERON AP14 dni Oddaj povpraševanje  927,00 EUR
02:15 - SLOVENSKA BISTRICA - SPAR14 dni Oddaj povpraševanje  927,00 EUR
02:30 - JESENICE - ŽP14 dni 897,00 EUR
02:40 - CELJE - DVORANA ZLATOROG14 dni Oddaj povpraševanje  927,00 EUR
02:50 - RADOVLJICA - AP14 dni 897,00 EUR
03:10 - KRANJ - AP14 dni 897,00 EUR
03:30 - ŠKOFJA LOKA - AP14 dni 897,00 EUR
04:00 - LJUBLJANA - HALA TIVOLI14 dni 897,00 EUR

Prodajna mesta

Turistična poslovalnica KRANJ

Bleiweisova cesta 5
4000 Kranj

T: (04) 20-13-220
F: (04) 20-13-221
E: kranj@alpetour.si

Delovni čas 
ponedeljek – petek: 7.00 – 19.00
sobota: 8.00 – 12.00

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 6.30 – 12.00
27., 30.12.2019 in 3.1.2020: 8.00 – 17.00

 

 

Turistična poslovalnica ŠKOFJA LOKA

Kapucinski trg 13
4220 Škofja Loka

T: (04) 51-70-305
F: (04) 51-70-306
E: skofjaloka@alpetour.si

Delovni čas 28. 10. 2019 – 23. 2. 2020
ponedeljek – petek: 8.00 – 17.00
sobota: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00

 

Turistična poslovalnica RADOVLJICA

Kranjska cesta 9
4240 Radovljica

T: (04) 53-20-445
E: radovljica@alpetour.si

Delovni čas 28. 10. 2019 – 23. 2. 2020
ponedeljek – petek: 7.00 – 17.00
prva in zadnja sobota v mesecu: 8.00 – 12.00
ostale sobote: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 6.00 – 12.00

 

 

Turistična poslovalnica JESENICE

Cesta maršala Tita 18
4270 Jesenice

T: (04) 58-09-755
F: + 386 4 58-09-792
E: jesenice@alpetour.si

Delovni čas
ponedeljek – petek: 8.00 – 17.00
prva in zadnja sobota v mesecu: 8.00 – 12.00
ostale sobote: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00

 

 

Turistična poslovalnica DOMŽALE

Ljubljanska cesta 82
1230 Domžale

T: (01) 72-20-016
F: (01) 72-20-017
E: domzale@alpetour.si

Delovni čas 28. 10. 2019 – 23. 2. 2020
ponedeljek – petek: 9.00 – 17.00
sobota: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00

V času predprodaje vozovnic šolsko leto 2019/2020
4., 5., 28., 29. november
2., 3. december
6., 7., 30., 31. januar
3., 4., 27., 28. februar
2., 3., 30., 31. marec
1., 2. april
4., 5., 28., 29. maj
1., 2. junij
30. november, 1. in 29. februar, 30.maj
ponedeljek – petek: 8.00 – 19.00
sobota: 8.00 – 12.00

 

 

 

 

 

 

 

Turistična poslovalnica TRŽIČ

Predilniška 1
4290 Tržič

T: (04) 59-63-280
F: (04) 59-63-257
E: trzic@alpetour.si

Delovni čas
ponedeljek – petek: 8.00 – 15.45
prvi in zadnji šolski dan v mesecu: 6.00 – 17.00
sobota: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00

Delovni čas v času predprodaje vozovnic šolsko leto 2019/2020
4., 5., 29. november
2. december
6., 31. januar
3., 28. februar
2., 31. marec
1. april
4., 5., 29. maj
1. junij
ponedeljek – petek: 6.00 – 17.00

 

 

Turistična poslovalnica MARIBOR

Mlinska ulica 28
2000 Maribor

T: (02) 23-50-204
E: maribor@alpetour.si

Delovni čas
ponedeljek – petek: 8.00 – 16.00
sobota: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00

 

Turistična poslovalnica PTUJ

Miklošičeva ulica 2
2250 Ptuj

T: (02) 23-50-206
E: ptuj@alpetour.si

Delovni čas
ponedeljek – petek: 8.00 – 16.00
sobota: zaprto

Praznični delovni čas – december 2019
24. in 31.12.2019: 8.00 – 12.00